woensdag 27 januari 2010

Zomaar een dinsdagavond

Gisterenavond met nog twee brocante mutsen naar Rijnsburg. In een vorige post kun je lezen dat daar ook een brocanteverzamelaar woont. Ze wilde wat spullen wegdoen dus we zouden even op de koffie gaan en even rondsnuffelen.

Eerst even gekletst, toen onder het kletsen (over brocante, JDL etc) koffie drinken. Uit hele leuke Greengatemokken. Toen verder kletsen over tsja je raad het al. We zijn alledrie wel een heel stuk wijzer geworden. Ze wist echt overal vanaf, wat ons weer nog nieuwschieriger maakte. Toen nog even wat gedronken en nog even gekletst. We gaan binnenkort weer langs. Al met al een hele leuke gezellige en leerzame avond. Zou maar een uurtje wegblijven? wat is nou een uurtje. Het werden er drie en half. Gezelligheid kent geen tijd.

Het vensterbankkrukje (uit Rijnsburg) staat nu in mijn raam. Vind hem hier helemaal passen. De spuitfles heeft nu eindelijk een mooie plaats en komt hier goed uit.

Deze bestekbak heeft een extra vakje.Ben er de hele dag druk mee geweest. Moest tussendoor ook nog naar Bram dat is de beheerder van de plaatselijke kringloop. Best druk dus al dat gerommel in huis. Je zou er bijna je werk van gaan maken.In deze mand ligt een oude sloop die ik vrijdag bij een brocante winkel in Noordwijk heb gekocht. De mand moet nog voller, maar ik ben geduldig deze keer.

Zie dat de lijst met volgers ook al best lang word. Helemaal leuk. En dan te weten dat ik ook nog trouwe lezers hebben zonder blog. Allemaal bedankt voor het lezen.

Groetjes Monique

maandag 25 januari 2010

Nu ineens 3 poffertvormen

Deze week weer bijzonder vonsten gedaan. Deze combi gemaakt van reeds aanwezige spullen.Vrijdagavond bij de plaatselijke kringloop een heel oud radeermesje gevonden en twee oude klosjes. Vond het wel leuk staan bij al de kantjes in de bestekbak. Oud vingerhoedje erbij. Niet denken dat ik dit ga gebruiken want ik kan echt niet naaien. Een knoop aanzetten lukt nog net, maar daar is alles mee gezegd.Deze oude bakvormpjes bij de kringloop een dorp verderop gekocht. Let op de sluitingen onderaan. Zijn echt oudjes.En hier kun je dus de twee nieuwe poffertvormen zien. Zijn van jeanne d'arc. Ben er echt blij mee. Zo heb je er geen en zo heb je er drie. Misschien ga ik er wel een keer een maken. Op de plank in de glazen pot zitten ook nog oude steekvormpjes. Ook bij de kringloop vandaan. Dit weekend daar wel voor 2,65 besteed.Heb nog een oude sloop gekocht met kant maar daar de volgende keer meer over.

Groetjes

donderdag 21 januari 2010

Glas in lood raam uit mijn eerste huis

Deze blauwe druifjes vind ik nu op zijn mooist.Eindelijk ook een poffert gevonden. Hij staat rechts boven op het wandrekje. Ben er superblij mee. En toen zat ik met mijn moeder in de auto naar huis. Waren even wat woonwinkels afgeweest en toen kwamen we er op dat er dus nog twee oude glas in lood ramen bij haar staan die van mij zijn. Je ziet het ik ben weer rijker dan ik dacht. Toen (1994) dacht ik dumpen die handel, maar mijn moeder heeft ze trouw bewaard. Ook wel grappig om te vertellen is dat ze ook nog een tijdje in de garage van Superoma hebben gestaan. Dat was de oma van mijn man. Die heeft er toen een keer met haar scoetmobiel tegenaan gereden. Er zitten dus in twee raampjes een barst, maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg.Je ziet het bijna ook niet.

En dit is dan nummer een. Misschien ga ik hem nog kaalmaken. Vind het nu ook wel mooi.Er staat er dus nog eentje ergens op mij te wachten. Ga goed nadenken waar die moet komen te staan.

Lieve groet, Monique

dinsdag 19 januari 2010

Joke's give-Away

De give-Away van Joke moet je beslist gezien hebben.

Iedereen mag meedoen!

Zie de link in mijn blog

maandag 18 januari 2010

Wandrekje

Vorig jaar op MP twee wandrekjes weten te scoren. Eentje was er zo klaar die was nog kaal en hangt nu bij mijn jongste zoon in zijn kamer.

Nummer twee moest helemaal kaal gemaakt worden en daar ben ik pas mee begonnen.
Na twee lagen verf komt hij er dan zo uit te zien. Onder het rekje moet nu nog een kastje komen. Daar staat nu nog de televisie op. Als de nieuwe tv kast er is kun je het eindresultaat zien. Ik vind dit al erg leuk.

Groetjes en een fijne dag.

zaterdag 16 januari 2010

Marktplaats

Deze week weer eens even op marktplaats zitten snuffelen. Kwam ik bij een advertentie over een slamandje. Bod gedaan en werd geaccepteerd. Kon het in de buurt ophalen dus zo gezegd zo gedaan. Samen met mijn zoon ff ophalen. Werd niet ff.

Waren aan het zoeken naar het huisnummer, zegt ie Mam! hier ziet het er wel landelijk uit, en jawel we hadden het gevonden.

Allebei even naar binnen. Wat een leuk huis, helemaal in de style JDL. Op de aanrecht lag mijn aankoop al klaar. Ze bood nog meer aan op MP maar dat was helaas al verkocht. Op tafel stond een mooie oude bestekbak. Die kon ik ook wel meenemen. Helemaal blij natuurlijk. Ook had ze nog wat oude wijzerplaatjes, daar ook een kleintje van meegenomen.Is het wijzerplaatje wat niet in de bestekbak zit trouwens ,dat is een nieuwe. Die ik nu hebt is echt oud en veel mooier.Kon ik thuis weer lekker gaan stylen.Dit is het oude wijzerplaatje.In deze hele oude houten doos zit een vlieghelm die nog van de opa van mijn man is geweest.Nu heb ik boven wel een hele verzameling spullen die tijdelijk niet in de woonkamer staan. Lijkt bijna wel een winkeltje.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe

Groetjes Monique

woensdag 6 januari 2010

Koffie drinken bij JayneAllereerst wil ik iedereen een heel fijn nieuwjaar wensen!
Hoop van jullie veel inspiratie te krijgen en andersom ook natuurlijk!

Zo na de kerst kreeg ik wel weer de kriebels om alles te veranderen.
Was al jaren op zoek naar een bepaald soort spiegel. Vond er wel eens een maar meestal vond ik hem dan te duur. Smoesjes om hem niet te kopen waren dan; ik heb er al een enz enz.Nou ik heb er nu een hoor!

Vanmorgen met nog een fan van de Zinkenviool naar Grootebroek gereden. Hoe hoger in het noorden we kwamen hoe witter het werd. Geweldig.

In de winkel kregen we zoals altijd een warm welkom. Helemaal uit Voorhout hierheen gekomen? En of de wegen niet glad waren? Gelukkig niet want we hadden er zin in.

Lekker rondgesnuffeld en natuurlijk een lekker bakkie drinken. Ging eigenlijk alleen maar de spiegel ophalen maar kwam met wat meer thuis, zoals gewoonlijk!

We zijn allebei goed geslaagd en daarna weer naar het zuiden, haha. Het begon te sneeuwen, later hoorde ik dat er behoorlijk wat is gevallen daar in het hoge noorden.

Thuis gekomen kon ik natuurlijk niet wachten om alles neer te zetten.
Ben er erg blij mee.

Ondertussen sneeuwt het hier lekker door. R zit nog in het hoge noorden en komt pas laat naar huis, als de files zijn opgelost. Zelf ga ik ook vanavond maar niet werken, veels te gevaarlijk.

Fijne avond allemaal

Groetjes Monique